У бєлгородській області рф збитий літак з ракетами «для Харкова»

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 24 січня, у корочанському районі бєлгородської області росії був збитий літак ІЛ-76, що перевозив ракети для ЗРК С-300, якими з бєлгородчини б’ють по Харкову.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень ЗМІ та соціальних мереж.

Джерела у ЗСУ повідомили виданню «Українська правда» факт падіння літака, вказавши, що «це їхня робота». А джерела у Генштабі вказали, що на борту збитого ІЛ-76 знаходився саме вантаж ракет С-300.

Російські пабліки вже зарясніли повідомленнями, ніби цей літак… «перевозив українських полонених для обміну». Слід зазначити, що від початку війни полонених літаками не перевозили жодного разу. А ці повідомлення то з’являлися у пабліках, то зникали, то знов виринали. Депутат госдуми рф картаполов вже договорився до того, що ІЛ був збитий «трьома ракетами Patriot або Iris-T», а росіянам, «довелося завертати інший літак з 80 полоненими на борту, щоб врятувати їхні життя».

Між тім українські воєнні експерти вже помітили, що на перших фото з місця падіння російського літака відсутні тіла чи їх фрагменти, чого не могло бути у разі наявності на борту багатьох людей. Натомість характер уламків показує, що після зіткнення літака із землею відбулася масштабна детонація, що вказує на наявність у ньому саме ракет.

Про «дурну вигадливість» російської пропагандистської машини ми знаємо не з чуток. Отже, «перевезення полонених літаками» – це такий самий витвір хворобливої російської уяви, яка і «вироблення ракет та комплектуючих до них» у житлових багатоповерхівках Харкова.

Наразі офіційно у Міноборони України не підтверджують й не заперечують факт збиття російського літака. Кажуть, «треба розібратися».

Як повідомляв Харків Times, 14 січня над Азовським морем Збройні Сили України збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний командний пункт Іл-22М11. Це збиття ЗСУ також підтвердили не одразу.